Camptrailerweekend 2024 in Overasselt

Van 6 t/m 8 september op camping De Eikelaar in Overasselt, gelegen ca. 12 km ten zuiden van Nijmegen. Heb je een kleine caravan met een maximaal toelaatbaar gewicht van 750 kg dan ben je van harte welkom. Voor de 16e keer komen we bijeen. Waren het de eerste jaren nog uitsluitend Camptrailers, de laatste jaren komen er met regelmaat andere kleine caravans. Geen probleem, als het maar geen sleurhutten worden. Daarom gaan we uit van maximaal 750 kg of een mooie eigen gebouwde teardrop caravan welke wat meer weegt is ook geen probleem. Zaterdag hebben we samen weer gezellig een BBQ of buffet op de camping. Er is hiervoor een overdekte ruimte beschikbaar zodat we met minder goed weer toch lekker kunnen socialiseren en eten. Verder is niets verplicht dus je doe gewoon zelf wat je leuk lijkt. Eerder komen en/of langer blijven is uiteraard mogelijk. In de omgeving is voldoende te doen om je verblijf aangenaam te maken. Aanmelden kan bij harry.camptrailer@gmail.com Meer informatie kijk op camping De Eikelaar.

Geplaatst in Geen rubriek | Een reactie plaatsen

CAMPTRAILERWEEKEND 2023

Voor de 15e keer wordt er weer een Camptrailerweekend gehouden.
Vanaf vrijdag 1 tot en met 3 september op camping ’t Hinkel in Emst (Gld). Heb je een Camptrailer of een andere (zelfgebouwde) teardrop minicaravan en wil je hierbij aanwezig zijn, meld jezelf dan aan bij de camping. Geef aan dat je voor het Camptrailerweekend kom. We staan met z’n allen op een veld waar ruimte is voor ca. 20 minicaravans. Stuur ook even een berichtje naar harry.camptrailer@gmail.com dan weten wij ook hoeveel caravans er komen. Eerder komen is mogelijk, (langer blijven is helaas niet mogelijk) regel dit met de campingeigenaar. Meer informatie vindt je hier.

Geplaatst in Geen rubriek | Een reactie plaatsen

Camptrailerweekend 2022

Voor de 14e keer wordt er weer een Camptrailerweekend gehouden.
Vanaf vrijdag 2 tot en met 4 september op camping De Karekiet in Buren (Gld).
https://www.dekarekiet.com/
Heb je een Camptrailer of een andere teardrop minicaravan en wil je hierbij aanwezig zijn, meld jezelf dan aan bij de camping. Geef aan dat je voor het Camptrailerweekend kom, dan zorgen ze ervoor dat we bij elkaar op een veld komen te staan. Stuur ook even een berichtje naar harry.camptrailer@gmail.com dan weten wij hoeveel caravans er komen. Eerder komen en/of langer blijven op de camping is mogelijk, regel dit met de campingeigenaar. Meer informatie vindt je hier.

Geplaatst in Geen rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Camptrailerweekend 2022

Camptrailerweekend: 3 – 5 september 2021

Ook dit jaar wordt er weer een samenzijn voor Camptrailers en andere minicaravans georganiseerd. Omdat de regelgeving m.b.t. de corona voor september nog onduidelijk is, gaan we nogmaals voor “safe”. Dit betekent geen camping met een (gezamenlijk) sanitair gebouw, maar met privé sanitair. Het wordt nogmaals op camping De Blekkenhorst in Den Ham (Overijssel) gehouden. Iedere plaats is voorzien van eigen unit met privé sanitair, bestaande uit een toilet, wastafel en douche. Er worden geen plaatsen gedeeld met meerdere caravans. Het Reggeveld wordt met uitzondering van één plaats voor ons vrij gehouden. Ben je in het bezit van een Camptrailer of een andere minicaravan en je wilt hierbij aanwezig zijn dan ben je van harte welkom!
Wij verwachten dat iedereen zich aan de corona regels – welke dan gelden – zal houden.
Om deel te nemen vragen wij je om je z.s.m. aan te melden bij de camping. Geef duidelijk aan dat je voor het Camptrailerweekend komt. Wil je eerder komen en/of langer blijven laat dit dan ook weten. De camping is te bereiken via de mail: info@de-blekkenhorst.nl of telefonisch 0546-671559. Graag ook een mailtje naar harry.camptrailer@gmail.com dan weten wij ook hoeveel deelnemers we kunnen verwachten.

Geplaatst in Geen rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Camptrailerweekend: 3 – 5 september 2021

Camptrailerweekend 2020

In 2009 hebben we voor de eerste keer een Camptrailerweekend gehad. Dit heeft een jaarlijks vervolg gekregen met elk jaar een wisselende locatie. De deelnemers wisselen, sommigen komen eenmalig, anderen behoren tot een vaste groep en zijn elk jaar aanwezig. Het is altijd een gezellig samenzijn! De datum is altijd het eerste volle weekend van september. Elk jaar is begin mei bekend is op welke camping we welkom zijn. Ben je in het bezit van een minicaravan (totaal gewicht max. 750 kg) en je wilt hierbij aanwezig zijn, dan ben je van harte welkom!

Echter, de wereld ziet er heel anders uit sinds de uitbraak van de corona crisis! Daardoor heeft het langer geduurd voor er bekend was of het weekend door kon gaan.

Maar het Camptrailerweekend gaat door!

Er is gekozen voor een camping met privé sanitair, douche, toilet en wastafel. Hierdoor zijn we niet afhankelijk van (eventuele) regels bij een groot toiletgebouw welke met meerdere moeten worden gedeeld. Iedere caravan heeft een eigen plaats voor auto,  caravan, de plaatsen zijn voorzien van privé sanitair en 6 Ampère elektra aansluiting. Klik hier voor informatie.

Harry.

Geplaatst in Geen rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Camptrailerweekend 2020

Camptrailerweekend 2019 in Loenen! (Gld)

Het Camptrailerweekend wordt voor het 11e jaar gehouden, van vrijdag 6 t/m zondag 8 september 2019 op camping Reeëndal, te Loenen. Ben je in het bezit van een Camptrailer of een andere minicaravan dan ben je welkom! Meer informatie bij Camptrailerweekenden.

Geplaatst in Geen rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Camptrailerweekend 2019 in Loenen! (Gld)

Nieuwe minicaravan Abel Tasman Innovations

 

00 Cockpit van Abel Tasman Innovations

Na een poos van afwezigheid op caravan gebied levert sinds kort Abel Tasman Innovations weer een minicaravan genaamd Cockpit. De caravan is groter dan de Camptrailer welke eerder door Abel Tasman Innovations werd verkocht, maar met een maximaal gewicht van 750 kilo toch een leuke caravan. De caravan heeft veel overeenkomsten met de City caravan maar heeft een andere indeling.
Meer info: http://www.abeltasmaninnovations.com/

Geplaatst in Geen rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe minicaravan Abel Tasman Innovations

Afgebroken V-dissel Fly minicaravan.

Augustus 2016 bereikte mij vrijwel gelijktijdig een tweetal berichten dat bij twee stuks minicaravans de V-dissel van de caravan is afgebroken. Het betreft uitsluitend de V-dissel welke is gemonteerd, zie foto’s Deze V-dissel is voor zover bekend alleen op enkele Fly minicaravan gemonteerd. Alles is goed afgekomen, er zijn hierdoor geen ongelukken gebeurd. De exacte oorzaak is mij niet bekend maar wellicht is er materiaal gebruikt wat te licht is voor de opbouw of een constructiefout.  Wat het ook mag zijn, het lijkt mij goed om de constructie na te (laten) kijken en indien nodig te verstevigen. De Camptrailer is altijd geleverd met een rechte dissel.

24-10-2016: Het probleem is alleen de Fly minicaravan voorgekomen welke is uitgevoerd met een V-dissel. De constructie is erg licht uitgevoerd en anders dan de Camptrailer.

Onder de wagen (605x338)

Onderkant voor V-dissel los

Geplaatst in Geen rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Afgebroken V-dissel Fly minicaravan.

Camptrailerclub stickers

Stickers opschrift:  Camptrailerclub.nl

Sticker CamptrailerclubNieuw voor op de caravan, leverbaar bij Borduflex in Denekamp. De stickers zijn 60 cm. lang en 11 cm. hoog. Kosten € 7,50 per stuk incl. rakel voor het glad en strak aanbrengen van de sticker (excl. verzendkosten in kokerverpakking). Meer informatie mail naar: info@borduflex.nl

 

 

Geplaatst in Geen rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Camptrailerclub stickers

2 april klusdag

2016-04-02 klusdag (17)Zaterdag 2 april hebben we onze eerste klusdag gehouden. Voor de nieuwe tent moesten er profielen aan de caravan worden gemonteerd. Vele handen maken licht werk en het idee was dan ook snel geboren en gepland om snel uit te voeren. Met 5 caravans zijn we bij elkaar gekomen, lijmen, zagen, boren en schroeven om aansluitend de profielen netjes van een afdekstrip te voorzien, iedereen was wel bezig. En als dan de profielen op de caravans zitten wordt het tijd om de tenten op te zetten en af te spannen. Er zijn meerdere uitvoeringen en kleuren gemaakt met en zonder luifel. Ook waren er nog eigenaren gekomen om de nieuwe tenten in het echt te bekijken. Anderen hebben de dag aangegrepen om de Docktent, ooit bij de caravan gekocht, onder begeleiding op te zetten en waar op te letten. Rob had de catering op zich genomen en met het aangename voorjaars weer is het een geslaagde dag geworden. Zeker een dag om als er zich weer eens een klus aandient nog eens over te doen. Meer info voor deze tent www.karstententen.nl

2016-04-02 klusdag (5) 2016-04-02 klusdag (6) 2016-04-02 klusdag (7) 2016-04-02 klusdag (8)2016-04-02 klusdag (11) 2016-04-02 klusdag (12) 2016-04-02 klusdag (14) 2016-04-02 klusdag (16)

Geplaatst in Geen rubriek | Reacties uitgeschakeld voor 2 april klusdag

Foto’s nieuwe tent

Hier de foto’s van de nieuwe tent, waarvan er inmiddels 5 stuks zijn gemaakt bij Karsten Tenten te Zwaag. Deze firma levert al vele jaren de bekende Karsten opblaas tenten. De tenten zijn in meerdere kleurencombinaties leverbaar en bieden meer binnenruimte als de “standaard” tentcabine, voldoende ventilatie, zicht naar buiten en zijn eenvoudig op te zetten. Alleen de 2 stokken onder de klep zijn nodig. Met scheerlijnen en haringen wordt de tent afgespannen. Voor de optie van een luifel zijn er ritsen aangebracht ter plaatse van de klep waar de luifel mee wordt gekoppeld. Aan de caravan zelf zijn peesprofielen gemonteerd waarmee de tent goed aansluit aan de caravan.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Karsten Tenten, te Zwaag.

Nieuwe tent 22-04-2016 Camptrailertent 5 Camptrailertent 3  Camptrailer tent 6

Geplaatst in Geen rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Foto’s nieuwe tent

Opdracht nieuwe tent.

In opdracht van een aantal Camptrailer eigenaren zijn er bij Karsten Tenten nieuwe tenten gemaakt welke eenvoudig zijn op te zetten ter vervanging van de tentcabine. Het uitgangspunt was hierbij;
• Snel en eenvoudig op te zetten zonder extra stokken.
• Vast kuip grondzeil.
• Voldoende ventilatie en ramen welke met gordijnen eenvoudig te sluiten.
• Degelijke kwaliteit materiaal
Op de caravan worden aan beide zijden een peesprofiel gemonteerd (zelf uit voeren) waar de tent in wordt vastgezet. Voordeel hiervan is dat het goed af sluit. Het bovenstuk boven de klep wordt met “all weater doek”afgewerkt zodat een natte tent met opruimen minder kwetsbaar is voor lekkage. De tent wordt met enkele haringen afgespannen, alleen bij een storm zullen extra scheerlijnen en haringen nodig zijn. Bij de tentcabine waren twee stokken onder de klep benodigd en bij de nieuwe tent blijft dit ook zo. Een van deze stokken wordt scheef geplaatst langs de schuine wand. Hiervoor is een kleine aanpassing aan de stok nodig. Onder de wagen is ook een peesprofiel nodig. Hierin komt een losse flap met A-4 opbergvakken welke de tent met de caravan afsluit. De tent wordt vanaf de achterkant van de wagen 2,5 meter lang en heeft een opstaand “muurtje” van een halve meter hoog. De zijkant wordt bij het kooktoestel 50 – 60 cm uitgebouwd. Vloeroppervlakte wordt dus ca. 2,5 x 2,1 meter. Bij het kooktoestel komt een ventilatierooster welke van binnen is te openen. De ramen zijn van binnen te sluiten. Aan de achterkant zit eveneens een raam met ventilatie mogelijkheid.

Geïnteresseerden kunnen met Karsten Tenten in Zwaag contact opnemen. Voor maatvoering van de peesprofielen stuur een mail naar harry.camptrailer@gmail.com

Nieuwe tent bovenkant

Geplaatst in Geen rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Opdracht nieuwe tent.

Nieuwe City caravan

Onlangs werd ik opmerkzaam gemaakt op een website waar ook kleine caravans te koop zijn . Het betreft City caravans, gemaakt in Tsjechië en leverbaar in diverse maten en gewichtsklassen. In Nederland niet te koop, daarvoor mag je naar België. Meer informatie kijk op de site van City caravans

City caravan

Geplaatst in Geen rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe City caravan

Toch nog leverbaar?

Nieuw 2De Camptrailer en de gelijkwaardige opvolgers zijn sinds 2013 niet meer in Nederland verkrijgbaar. Is dit het definitieve einde van deze caravan?  Wij weten het niet. Onlangs ben ik op een site gekomen waar ze volgens mijn informatie nog worden geproduceerd.  De caravan heeft wat cosmetische aanpassingen maar is nagenoeg gelijk aan de Camptrailer. De tent lijkt vrijwel net zo lang als de caravan, ca. 3 meter. Geïmporteerd worden de caravans nog niet in Nederland. Waar wel is niet bekend.

Nieuw 1

 

Geplaatst in Geen rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Toch nog leverbaar?

Camptrailer hebbedingetjes

Tijdens het Camptrailerweekend 2013 werden we aangenaam verrast met geborduurde handdoeken met als opdruk “Camptrailer weekend”

Rob en Soraya hadden er een aantal gemaakt die te koop werden aangeboden, achteraf te weinig, dus indien je interesse hebt is hierbij de link naar hun website. Er zijn petjes, handdoeken T- shirts  en meer dingen in allerlei kleuren verkrijgbaar.

Meer info: http://www.borduflex.nl/

Geplaatst in Geen rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Camptrailer hebbedingetjes