Camptrailerweekenden

2014.06

Vanaf 2009 wordt er jaarlijks een weekend georganiseerd voor Camptrailers en andere minicaravans.

Camptrailerweekend 2010-01Er is een keuze gemaakt om dit na de zomervakanties te organiseren. Dat is het eerste weekend waarin de vrijdag in september valt. Op de meeste campings is het dan doorgaans voor groepen makkelijker om te reserveren. De campings welke wij uitzoeken zijn niet al te groot. Het betreft campings met veldjes met ca. 30 – 60 plaatsen van o.a. Vekabo en SVR. Er wordt rekening gehouden voor mogelijkheden van huisdieren en overnachtingsprijzen van ca. € 20,00 – € 25,00. Daarnaast of de camping een slechtweer accommodatie heeft, welke wij met minder goed weer kunnen gebruiken. Ben je in het bezit van een minicaravan en wil je hierbij aanwezig zijn, stuur een mail naar harry.camptrailer@gmail.com IMG-20150912-WA0003
Het aantal deelnemers varieert tussen de 15 tot (maximaal) 25 caravans.
We hebben in de afgelopen jaren meerdere minicaravans met hun eigenaren mogen ontvangen. Naast de Camptrailers zijn dat, kleine minicaravans van merken zoals: Caretta, De Wind, Eriba, Cockpit, T@b, Kulba, Gobanna, Kamath, en de uit USA afkomstige Little Guy en diverse zelf gebouwde caravans. De eigenaren die we hebben ontmoet, komen uit alle delen van het land, maar ook uit Duitsland, België en Zwitserland. Iedereen is welkom, als het maar een minicaravan is. Wat is een minicaravan is wel eens gevraagd. Voor ons houden we dat op een caravan met een maximaal gewicht van 750 kilogram.
20150903_195958De weekenden zijn gezellig, zaterdag eind van de dag wordt er een BBQ of buffet gehouden, een en ander afhankelijk van het weer. Verder is er geen vaste dagindeling, iedereen is vrij om te doen wat hij / zij zelf wil. Uiteraard is er altijd ruimte om bij anderen in de caravan te kijken hoe indelingen en oplossingen zijn gemaakt. Indien er fraaie bezienswaardigheden in de nabijheid zijn, kunnen we met eventueel in groepsverband een bezoek brengen. Zo zijn we o.a. geweest in Arcen naar de Hertog Jan brouwerij, Midgetgolfbanen in Lage Vuursche, Watermolen De IJsvogel in Arcen en in Castricum informatiecentrum De Hoep.